Beste duiker,
Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Paul Berezinski en sinds oktober 2015 woon ik op Bonaire. Tijdens mijn backpacking reis in Zuid-Oost Azie, zijn mijn duikavonturen begonnen. In 2007 heb ik in Vietnam mijn eerste duikbrevet gehaald. Een jaar later ben ik in Nederland lid geworden van een duikclub. Met ervaren duikers en instructeurs veel leuke duikervaringen opgedaan in Nederland en Belgie.
In de loop der jaren meerdere duikbrevetten en specialisaties behaald en altijd fanatiek blijven duiken met de duikclub, enkele jaren het gehele jaar door. Ook ben ik in de gelegenheid geweest om warmere duiklocaties te verkennen, zoals Egypte, Estartit (Spanje), Malediven en de Filippijnen. Allen met hun eigen gevarieerde duikplekken en mooie koraalsoorten, vissen en ander onderwaterleven.
Gedurende 2013 heb ik de beslissing genomen en plannen gemaakt om een sabbatical te nemen; even iets totaal anders te gaan doen. Zodoende vertrok ik in januari 2014 naar Thailand en Indonesië waar ik de PADI instructeurscursus heb gedaan. Na enkele omzwervingen en nieuwe duikervaringen in beide landen, ben ik na enkele maanden terug gegaan naar Nederland.


Totdat het na een jaar weer tijd was om het plan voort te zetten. Na enkele sollicitaties kon ik in 2015 hier op Bonaire bij een van de duikscholen beginnen.
In een half jaar tijd heb ik hier meer dan 200 duiken gemaakt en een groot gedeelte van de ongeveer 85 duikstekken leren kennen.
Per toeval kwam ik bij een andere werkgever terecht en ben ik in m’n vrije tijd natuurlijk regelmatig blijven duiken.

Echter “het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, met als gevolg dat ik gedurende 2017 de eenmanszaak BonScuba heb opgezet en deze nu verder aan het opbouwen ben. Per 2019 is BonScuba mijn fulltime werk.

Graag laat ik u het mooie onderwaterleven van Bonaire zien tijdens een proefduik of een of meerdere begeleide duiken.

Saludos kordial, hartelijke groeten,
Paul Berezinski
.